Jak zapewnić, że uda się to za każdym razem? Oto kilka wskazówek, które pomogą Ci upiec idealne biszkopty.
W misce połącz cukier z mlekiem. Dobrze połącz wszystkie składniki.
W kolejnym kroku oddziel żółtka i białka z czterech jaj. Żółtka wymieszać ze szczyptą soli.
Dodaj białka do dużej miski. Wymieszaj z odrobiną sili. Ubij białka do momentu, aż będą sztywne. Utrzymuj ubijanie białek na niskich obrotach. Gdy białka ubiją się na pianę, zwiększ prędkość do średniej, a następnie dodaj cukier waniliowy. Gdy cukier waniliowy będzie całkowicie rozpuszczony, zwiększ prędkość do maksymalnej
Żółtka wymieszać z mlekiem i zmiksować, aż do dobrego połączenia.
Następnie przesiej mąkę do miski za pomocą sitka. Mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy. Na tym etapie można dodać proszek do pieczenia, ale nie jest to konieczne.
Do małej miski dodaj olej i mleko. Zagnieć odrobinę ciasta. Dobrze wymieszać, a następnie powstałą konsystencję dodać do wyrobionego ciasta drożdżowego.
Wymieszaj wszystko razem delikatnym kolistym ruchem, aż do uzyskania gładkiej masy. Przygotuj swoją formę do ciasta, przygotowując ją w następujący sposób: Wyłóż formę papierem do pieczenia, a następnie ostrożnie wlej ciasto. Rozprowadź je równomiernie.
Rozgrzej piekarnik do 170°C. Umieść patyczek na środku ciasta, dotykając dna swojej tortownicy. Następnie zrób pętlę zgodnie z ruchem wskazówek zegara.