Pyszna sałatka z dużą ilością warzyw, którą możesz podać jako dodatek do wielu różnych dań – Przepis od dietetyka.

Przepis na sałatkę idealną dla osób dbających o linię. Zamiast dodatku majonezu, stworzona jest na bazie jogurtu naturalnego. Dzięki temu jest lekka, smaczna, bez zbędnych kalorii.

Sałatka coleslaw to wyśmienity dodatek do obiadu oraz dań z grilla. Prawdziwa bomba witaminowa w Twojej diecie! Dlatego dodaj sałatkę coleslaw do swojego jadłospisu. Poznaj sposób na stworzenie pysznego dodatku do dań z wykorzystaniem kapusty białej.

Lista składników:

  • marchewka 2 sztuki
  • kapusta biała 500 g
  • jabłka 2 sztuki
  • seler 200 g
  • czosnek 3 ząbki
  • jogurt naturalny 200 ml
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kapustę szatkujemy lub kroimy na drobno nożem.

Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki, a na większych ścieramy jabłka i seler. Wszystkie warzywa dokładnie mieszamy.

Następnie czas przygotować sos jogurtowy. W tym celu w miseczce mieszamy jogurt naturalny z dodatkiem oliwy z oliwek, soli, pieprzu oraz czosnku przeciśniętego przez praskę.

Powstały sos jogurtowy dodajemy do startych warzyw i dokładnie mieszamy. Całość odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Dzięki temu zabiegowi składniki idealnie się połączą, a sałatka zyska pełnię smaku i aromatu. Gotowe. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!