Przepis na naleśniki jak u babci. Ich sekretem jest jeden niezwykły składnik

Ubij jajka z dodatkiem cukru, cukru waniliowego oraz soli. Dodaj do nich olej oraz mleko, następnie wymieszaj. Cudownym składnikiem ciasta na naleśniki jest skrobia – dzięki niej ciasto wyjdzie gładkie oraz w trakcie smażenia nie będzie się dziurawić.

Wymieszaj ją z gorącą wodą, a następnie z wcześniej przygotowaną masą. Małymi porcjami dodawaj mąkę, nie przerywając mieszania. Dzięki temu nie stworzą się grudki. Mieszaj do momentu uzyskania idealnie gładkiej masy. Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

Gotowe danie można podać zarówno ze słodkim nadzieniem, jak i ze słonym. W takim przypadku możesz dodać odrobinę mniej cukru. Bez względu na wypełnienie będą pyszne. Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!