Jak szybko zrobić wyśmienite danie obiadowe dla całej rodziny z fileta. Przepis krok po kroku

Piersi kroimy na cienkie kawałki, a następnie rozbijamy za pomocą tłuczka. Doprawiamy przygotowanymi wcześniej przyprawami, dbając o to, żeby znalazły się one z obu stron mięsa.

Cebulę obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Marchewkę również obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy na niewielkie kawałki. Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy na niego cebulę. Smażymy, aż się zeszkli, a następnie dodajemy startą marchewkę i pokrojone pieczarki. Dusimy przez kilka minut.

Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy do miski, do której dodajemy koncentrat, przeciśnięty przez praskę czosnek, wodę, sól i zioła. Mieszamy.

Ziemniaki wykładamy na posmarowaną tłuszczem blachę i pieczemy mniej więcej pół godziny w 200 stopniach. W międzyczasie na tarce ścieramy ser i dzielimy go na dwie części.

error: Treść zabezpieczona !!