Najbardziej leniwe pierogi twarogowe bez mąki. Bez brudzenia i sprzątania. Czyste ręce i stół

Kolejno, na płaskim talerzu należy rozłożyć ciasto tak, by miało grubość około 1,5-2cm. Zdecydowanie ułatwi to odmierzanie porcji i równomierne gotowanie się pierogów.

Leniwe pierogi z kaszą manną należy wrzucać do gotującej się, lekko osolonej wody. Gdy po wrzuceniu pierogów, woda ponownie ulegnie wrzeniu, pierogi powinny pozostać w gotującej się wodzie jeszcze przez około 1-1,5 minuty.

Na końcowym etapie należy wyjąć leniwe pierogi z garnka przy pomocy łyżki cedzakowej, ułożyć je na talerzu i polać roztopionym masłem. Tak przygotowane leniwe pierogi z kaszy manny rozpływają się w ustach i zachwycają nawet największych krytyków kulinarnych!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!