Od teraz tylko tak przygotowuję – Zdradzam sekret jak przyrządzić rybę tak aby była pyszna, soczysta i miękka.

Składniki:

  • 4 jajka,
  • 1,5 szklanki mąki,
  • 0,5 szklanki mleka,
  • 0,5 szklanki wody mineralnej,
  • szczypta soli,
  • łyżeczka cukru.

Przygotowanie:

Białka oddziel od żółtek i ubij je na sztywną pianę. Żółtka dokładnie wymieszaj z mlekiem, wodą, solą i cukrem. Ubite białka dodaj do żółtek i na koniec powoli wsypuj mąkę. Mieszaj delikatnie, aż do momentu uzyskania jednolitego ciasta. Zanurz w nim rybę i usmaż ją na rozgrzanym tłuszczu.

Ryba w cieście serowym.

Składniki:

  • 4 jajka,
  • 2 łyżki mąki,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 100 g twardego sera,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:

Do miski wbij jajka i ubij je delikatnie z majonezem. Dodaj przyprawy. Starty na dużych oczkach ser wsyp razem z mąką do jajek i dokładnie wymieszaj. Serowe ciasto gotowe. Teraz analogicznie jak w poprzednich przepisach usmaż w nim rybę.

Ciasto z mąką kukurydzianą.

error: Treść zabezpieczona !!