Ich działanie się potęguje, gdy połączymy w równych proporcjach sok wyciśnięty z marchewki i świeżego imbiru. Przepis.

Składniki:

  • Korzeń imbiru (ok 3 cm)
  • Duża marchewka
  • 5 łyżek miodu
  • Sok z jednej cytryny

Wykonanie:

Marchew obrać i ugotować w niewielkiej ilości wody aż zmięknie. Kiedy warzywo wystygnie rozgnieść je widelcem na papkę. Dodać sok z cytryny, miód oraz potarty imbir. Wszystko dokładnie wymieszać. Przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku.

W przypadku pojawienia się kaszlu lek przyjmować 4-5 razy dziennie aż do momentu ustąpienia objawów. Można go stosować także na bóle stawowe. Lek ten pomaga w walce ze stresem i niepokojem oraz łagodzi zgagę. Przeciwskazania: cukrzyca oraz stosowanie leków moczopędnych.

Z marchewką i imbirem żadna infekcja nie będzie straszna!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!