Jeśli przygotujesz winogrona zgodnie z tym przepisem – przygotowane zimą potrawy przywołają wspomnienia pięknych słonecznych dni.

Ten sposób pozwoli na robienie wspaniałych wypieków z pysznymi, świeżymi owocami nawet w zimę!

Zimą nie ma zbyt wiele owoców, których można dodać do deseru. Nie należy pozwolić, aby miało to wpływ na przygotowywane zimowych słodkości. Dlatego też opłaca się rozplanowanie przygotowań do sezonu zimowego z wyprzedzeniem i odpowiednie przygotowywanie jeszcze w okresie letnim.

Jeśli zastosujesz się do tego przepisu na zimowanie winogron, Twoje desery będą cieszyły jak promień słońca nawet w najzimniejszych miesiącach. Do tego sposobu można użyć dowolnego rodzaju winogron. Dopuszczalne są winogrona niebieskie i białe, z pestkami lub bez. Zależy to od Ciebie. W każdym razie możesz być pewien, że efekt będzie naprawdę pyszny!

Jak przygotować winogrona na zimę?

Możesz samodzielnie zmienić ilość cukru dodawanego do pojemnika, jeśli twoje winogrona są już dość słodkie. Dodatkowo w tym przypadku radzimy dodać do winogron jeszcze 2 plasterki cytryny. W rezultacie w tym pysznym przysmaku poczujesz delikatną kwaskowatość i cytrusowy posmak.

Składniki:

  • 1 kilogram białych winogron
  • 1,5 kilograma ciemnych winogron
  • 4 łyżki cukru
  • W razie potrzeby można dodać wody

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!